Śniadania

Szparagowa grzanka z jajkiem sadzonym

Myślę, że tym przepisem mogę już śmiało zamknąć szparagowy cykl :) Po tym jak zostało mi kilka niewykorzystanych szparagów, postanowiłam wyczarować z nich jakieś pyszne śniadanko:) Uwielbiam te zupełnie odmienne śniadania, proste i szybkie jak każde inne, a przy tym wszystkim jednak bardzo efektowne ;) A dla mnie nadeszła teraz rabarbarowa pora, przepisy wkrótce!;)

Składniki na 2 porcje:

– 2 duże kromki chleba

– 1 łyżka oliwy

– 1 ząbek czosnku

– 2 łyżki startego parmezanu

– 2 jajka

– garść szczypiorku

– 10 szparagów

-sól, pieprz

Przygotowanie:

Chleb posmarować oliwą i natrzeć przepołowionym czosnkiem.

Szparagi umyć i odłamać zdrewniałe końcówki u dołu. Posmarować lekko oliwą i przypiec lekko wraz z chlebem na grillu elektrycznym lub patelni grillowej (można tez w piekarniku).

Usmażyć jajka sadzone.  Doprawić solą i pieprzem.

Podawać posypane parmezanem i szczypiorkiem :)

IMG_6934

(Visited 274 times, 1 visits today)

You Might Also Like