Odkąd Anielka pojawiła się w naszym domu wszystko wywróciło się do góry nogami. Czas płynie jakoś inaczej i ucieka gdzieś między palcami, a ja zastanawiam się jak to jest, że na karmieniu piersią spędza się tyle czasu. Prawie etat;) Ale mimo to nie pamiętam piękniejszego czasu, mąż jest jeszcze razem z nami w domu na urlopie i wszystko wydaje się być właśnie takie jak powinno. A ja piszę przepisy o 4 nad ranem i nawet przestało mnie to specjalnie dziwić. Napisałam dla Was recenzję nowej wyciskarki (z rabatem!), dlatego dziś sokowa inspiracja, bo sama wiem, że pomysły na soki nie zawsze chcą przyjść do głowy. Powoli zbliżamy się do wiosny, więc będzie rześko i lekkko, w sam raz na wiosenne oczyszczenie organizmu.
Skąd ten ogórek i kopert włoski? Działają przeciwzapalnie, oczyszczają i nawadniają organizm. Do tego imbir na odporność i sporo witaminy C w owocach – pyszny i zdrowy sok gotowy:)
Składniki na ok. 2 porcje:
– 1/2 kopru włoskiego
– 1 ogórek
– 2 plastry imbiru
– 1 jabłko
– 1 pomarańcza
– 1/2 limonki
Ogórka, pomarańczę i limonkę obieramy ze skórki. Wszystkie składniki kroimy na kawałki, wrzucamy do wyciskarki i gotowe:)
P.S. Jak zawsze pamiętajcie, że specjalnie dla Was sklep hurom.pl przygotował 5% rabatu na hasło: klaudia-o-gotowaniu :)