Przekąski

Parówki w cieście francuskim

Błyskawiczne danie, zaskakująco smaczne :) Doskonałe na obiad, kolację czy też ciepłe danie na imprezie:)  Przygotowanie nie zajmuje nawet 5 minut!

Składniki:

5 cienkich parówek

1 arkusz ciasta francuskiego (niemrożonego)

Ciasto francuskie kroimy na 5 równych pasków. Następnie obklejamy ciastem dokładnie każdą parówkę. Wykładamy na blaszce i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200’C na ok. 20 min. Po 10 minutach obracamy parówki na drugą stronę.

Można podawać z keczupem lub sosem czosnkowym. Dobrym dodatkiem są także warzywa.

(Visited 557 times, 1 visits today)

You Might Also Like

4 komentarze

  • Reply
    micey
    27 marca, 2014 at 4:57 pm

    Jeszcze nie widzialam tak ladnie „wtopionych” w ciasto :D musze sprobowac, powinnam miec w lodowce jakies parowki, chyba kani ;)

  • Reply
    zuZia
    18 czerwca, 2014 at 5:10 pm

    A gdzie dostane najlepsze ciasto francuskie? a próbował to ktoś robić z kabanosami? Bo ostatnio na przyjęciu koleżanka zachwalała podobne danie z kabanosami bodajże jakieś piri piri czy taki dziwny smak i poszukuję teraz przepisu

  • Reply
    Klaudia
    18 czerwca, 2014 at 8:17 pm

    Według mnie z kabanosami będzie równie dobre:) Ciasto francuskie nie pamiętam jakie akurat kupiłam, chyba henglein, dostępne w większości marketów. No bo najlepsze to wiadomo, zrobić samemu, ale trochę czasu na to potrzeba;)

  • Reply
    passo
    22 czerwca, 2014 at 8:11 pm

    Ja robiłam z kabanosami ale paprykowymi…ok wyszło…:D

  • Napisz co o tym myślisz

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.