Błyskawiczne danie, zaskakująco smaczne :) Doskonałe na obiad, kolację czy też ciepłe danie na imprezie:) Przygotowanie nie zajmuje nawet 5 minut!
Składniki:
5 cienkich parówek
1 arkusz ciasta francuskiego (niemrożonego)
Ciasto francuskie kroimy na 5 równych pasków. Następnie obklejamy ciastem dokładnie każdą parówkę. Wykładamy na blaszce i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200’C na ok. 20 min. Po 10 minutach obracamy parówki na drugą stronę.
Można podawać z keczupem lub sosem czosnkowym. Dobrym dodatkiem są także warzywa.
4 komentarze
micey
27 marca, 2014 at 4:57 pmJeszcze nie widzialam tak ladnie „wtopionych” w ciasto :D musze sprobowac, powinnam miec w lodowce jakies parowki, chyba kani ;)
zuZia
18 czerwca, 2014 at 5:10 pmA gdzie dostane najlepsze ciasto francuskie? a próbował to ktoś robić z kabanosami? Bo ostatnio na przyjęciu koleżanka zachwalała podobne danie z kabanosami bodajże jakieś piri piri czy taki dziwny smak i poszukuję teraz przepisu
Klaudia
18 czerwca, 2014 at 8:17 pmWedług mnie z kabanosami będzie równie dobre:) Ciasto francuskie nie pamiętam jakie akurat kupiłam, chyba henglein, dostępne w większości marketów. No bo najlepsze to wiadomo, zrobić samemu, ale trochę czasu na to potrzeba;)
passo
22 czerwca, 2014 at 8:11 pmJa robiłam z kabanosami ale paprykowymi…ok wyszło…:D