Ostatnio u nas jest bardzo gorąco i ochota na gotowanie, które jeszcze bardziej podniesie temperaturę w domu trochę spada w takim momencie. To samo tyczy się jedzenia – staram się wybierać lżejsze, chłodzące potrawy, choć nie powiem, że nie zdarzają mi się nagłe odstępstwa. Takie jak dziś kiedy nabrałam ochoty na gołąbki. Zdarza się. Ale dla przeciwwagi mam dla Was propozycję na bardzo szybki i pożywny koktajl. Świetnie zastąpi nam śniadanie (możecie przygotwać sobie już wieczorem i schłodzić w lodówce przez noc) czy też posłuży nam za lekką przekąską w ciągu dnia. Kremowy, zielony i naturalnie słodki bananowy koktajl.
Składniki:
– 1 banan
– 1/2 awokado
– solidna garść świeżych liści szpinaku
– 1 szklanka mleka (lub mleka roślinnego czy świeżego soku pomarańczowego)
– 1 łyżeczka nasion chia lub siemienia lnianego
Przygotowanie:
Wszystkie składniki wrzucamy do blendera i miskujemy do uzyskania gładkiej, kremowej konsystencji. Prawda, że szybkie?;)
3 komentarze
Joanna
22 lipca, 2015 at 1:25 pmHa, też taki robiłam! Pyszniasty :)
Klaudia
22 lipca, 2015 at 1:38 pmPotwierdzam ;)
U Rudej Na Talerzu
23 lipca, 2015 at 6:03 amJak widzę zielony koktajl, to nawet się nie zastanawiam – biorę :} Pysznie wygląda. No i jest szpinak, który uwielbiam.