Napoje

Bananowy koktajl z awokado i szpinakiem

Follow my blog with Bloglovin

Ostatnio u nas jest bardzo gorąco i ochota na gotowanie, które jeszcze bardziej podniesie temperaturę w domu trochę spada w takim momencie. To samo tyczy się jedzenia – staram się wybierać lżejsze, chłodzące potrawy, choć nie powiem, że nie zdarzają mi się nagłe odstępstwa. Takie jak dziś kiedy nabrałam ochoty na gołąbki. Zdarza się. Ale dla przeciwwagi mam dla Was propozycję na bardzo szybki i pożywny koktajl. Świetnie zastąpi nam śniadanie (możecie przygotwać sobie już wieczorem i schłodzić w lodówce przez noc) czy też posłuży nam za lekką przekąską w ciągu dnia. Kremowy, zielony i naturalnie słodki bananowy koktajl.

Składniki:

– 1 banan

– 1/2 awokado

– solidna garść świeżych liści szpinaku

– 1 szklanka mleka (lub mleka roślinnego czy świeżego soku pomarańczowego)

– 1 łyżeczka nasion chia lub siemienia lnianego

Przygotowanie:

Wszystkie składniki wrzucamy do blendera i miskujemy do uzyskania gładkiej, kremowej konsystencji. Prawda, że szybkie?;)

IMG_3288

Lekkie i szybkie dania na upalne dni

(Visited 315 times, 1 visits today)

You Might Also Like

3 komentarze

  • Reply
    Joanna
    22 lipca, 2015 at 1:25 pm

    Ha, też taki robiłam! Pyszniasty :)

  • Reply
    Klaudia
    22 lipca, 2015 at 1:38 pm

    Potwierdzam ;)

  • Reply
    U Rudej Na Talerzu
    23 lipca, 2015 at 6:03 am

    Jak widzę zielony koktajl, to nawet się nie zastanawiam – biorę :} Pysznie wygląda. No i jest szpinak, który uwielbiam.

  • Napisz co o tym myślisz

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.