Wielkanoc tuż, tuż więc trzeba powoli myśleć nad menu :) Dzisiaj bardzo prosta i mało pracochłonna propozycja, w sam raz na Wielkanocne śniadanie:) Faszerowane jajka z łosiem wędzonym – to połączenie na pewno będzie odpowiadać wszystkim wielbicielom past do kanapek oraz łososiowym fanom;)
Już od małego bardzo lubiłam dekorować ugotowane jajka – układać na nich pomidorki, ogórki, rzodkiewki… Tak żeby pięknie i kolorowo się prezentowały. Pod tym kątem niewiele się zmieniłam od tamtego czasu:)
P.S. Gdzie ta wiosna??? Ja za oknami widzę tylko śnieg i już czekam na zieleń i słoneczko:)
Na jedno jajko potrzeba:
– 1 jajko ;)
– ok.10-15g wędzonego łososia
– 1 łyżeczka majonezu
– 1 łyżeczka jogurtu naturalnego
– sól, pieprz
Dodatki:
– sałata
– świeży zielony ogórek
– pomidor
– kolorowy pieprz
– szczypiorek
Przygotowanie:
Jajka ugotować, ostudzić. Po obraniu przekroić wzdłuż na pół i wyjąć żółtka. Następnie zmiksować żółtka, łososia, majonez i jogurt. Doprawić do smaku powstałą pastę i przełożyć do pozostałych białek od jajek. Udekorować świeżym ogórkiem i kolorowym pieprzem – czym kto lubi:)