Orzeźwiający, zimny koktajl jagodowo-truskawkowy. Smak dzieciństwa, kiedy to po wytrwałym zrywaniu jagód w lesie, siadałam pod drzewem i je zjadałam ;) Ach, ile bym dała żeby do tego lasu znów pojechać na rowerze, tak po prostu, spontanicznie jak kiedyś;)
Tak, wiem, ten koktajl to nie jest odkrycie roku ;) Ale nie o to chodzi, żeby zawsze coś odkrywać, bo czasem trzeba po prostu przypomnieć;) Jest piękne lato (przynajmniej momentami) i trzeba korzystać z jego dobrodziejstw, póki są :) Przybył mi kolejny rok, zakończyłam w końcu studia. Czuję, że żyję:)
P.S. Dajcie czasem znać, że jesteście, że czytacie, że gotujecie;) Będzie mi naprawdę miło:) Wszelkie uwagi również dobrze widziane;)
Składniki:
– 250g jagód
– 250g truskawek
– 0,5 – 1 l mleka (w zależności od tego, jaką lubicie konsystencję)
– ew. można dodać jogurt grecki lub śmietanę – wszystko się sprawdzi
– jeśli trzeba, to można dosłodzić – polecam cukier puder, bo nie będzie zgrzytać między zębami;)
Przygotowanie:
Wszystko dokładnie zmiksować i schłodzić w lodówce, najlepiej kilka godzin.