Przekąski

Jajka faszerowane

Wielkanoc tuż, tuż więc trzeba powoli myśleć nad menu :) Dzisiaj bardzo prosta i mało pracochłonna propozycja, w sam raz na Wielkanocne śniadanie:) Faszerowane jajka z łosiem wędzonym – to połączenie na pewno będzie odpowiadać wszystkim wielbicielom past do kanapek oraz łososiowym fanom;)

Już od małego bardzo lubiłam dekorować ugotowane jajka – układać na nich pomidorki, ogórki, rzodkiewki… Tak żeby pięknie i kolorowo się prezentowały. Pod tym kątem niewiele się zmieniłam od tamtego czasu:)

P.S. Gdzie ta wiosna??? Ja za oknami widzę tylko śnieg i już czekam na zieleń i słoneczko:)

Na jedno jajko potrzeba:

– 1 jajko ;)

– ok.10-15g wędzonego łososia

– 1 łyżeczka majonezu

– 1 łyżeczka jogurtu naturalnego

– sól, pieprz

Dodatki:

– sałata

– świeży zielony ogórek

– pomidor

– kolorowy pieprz

– szczypiorek

Przygotowanie:

Jajka ugotować, ostudzić. Po obraniu przekroić wzdłuż na pół i wyjąć żółtka. Następnie zmiksować żółtka, łososia, majonez i jogurt. Doprawić do smaku powstałą pastę i przełożyć do pozostałych białek od jajek. Udekorować świeżym ogórkiem i kolorowym pieprzem – czym kto lubi:)

You Might Also Like

Brak komentarzy

Napisz co o tym myślisz