Różności

Dzień dobry, nazywam się Anielka

Witajcie Kochani! Do naszego kucharenkowego zespołu dołączył kolejny tester – Anielka ;) Póki co testerka jest bardzo mała, bo ma tylko (aż!) 54cm i waży prawie 3,5kg, ale z pewnością jej rola w prowadzeniu bloga będzie znacząca ;) Póki co jest zdana żywieniowo tylko na mnie, ale przecież będzie rosnąć, więc trzeba będzie zgłębić bardziej dziecięce gusta smakowe – tak żeby jeszcze do tego wszystkiego było zdrowo ;) Jesteśmy już w domu i cieszymy się wszyscy swoją obecnością. 

P.S. A tak wyglądał nasz przedporodowy prowiant – przydał się w dniu porodu, ale też po;) Koktajle z nowej wyciskarki z super wzmacniającymi dodatkami (np. nasiona chia, jagody goji, surowe kakao, mrożona żurawina, maliny), orkiszowe bułeczki, zdrowe batony z prażonego amarantusa i pestek dyni i na osłodzenie ciasteczka z nadzieniem daktylowym i wodą różaną. Pozdrawiamy ciepło!

IMG_4635

Baner

(Visited 255 times, 1 visits today)

You Might Also Like

8 komentarzy

  • Reply
    Joanna
    23 lutego, 2016 at 5:59 pm

    ale super zakręcane kubeczki, gdzie takie można zdobyć? :)
    fajnie, że się zespół kucharenkowy powiększa :)

  • Reply
    Ola
    23 lutego, 2016 at 7:50 pm

    Cudna nowina! ♥ Witamy Anielkę i jesteśmy jak najbardziej za poszerzeniem kucharenkowego menu o dziecięce gusta. :)

  • Reply
    marcelina
    24 lutego, 2016 at 7:37 am

    Cześć Anielka! :) Życzę dużo zdrówka dla małej i niech jak najszybciej rośnie, by mogła testować twoje dania :)
    pozdrawiam ciepło!

  • Reply
    U Rudej na Talerzu
    24 lutego, 2016 at 6:27 pm

    Gratuluję córy ! Śliczna mała łapka :)
    Nie mogę się doczekać tych dziecięcych przepisów – mnie też to niedługo czeka, więc chętnie poczytam w przyszłości o zdrowych dziecięcych daniach :)
    Ten prowiant też niczego sobie, chętnie bym przygarnęła coś z tych „szpitalnych” zapasów :)

  • Reply
    Ela
    25 lutego, 2016 at 10:10 am

    Po pierwsze Gratulacje! :)
    A po drugie czy można znaleźć gdzieś przepisy na cały przedporodowy prowiant ?:)

    • Reply
      Klaudia
      26 lutego, 2016 at 4:58 pm

      Dziękuję:) Przepisy są kombinowane ;) Bułki można zrobić z tego przepisu: https://kucharenka.pl/moje-buleczki/ – trzeba tylko dać mąkę orkiszową zamiast pszennej. Batony są stąd (użyłam amarantusa zamiast quinoa i namoczyłam suszone daktyle): http://www.greenkitchenstories.com/nut-quinoa-chocolate-bars/
      Ciasteczka są na bazie przepisu na ma’amoul Samar Khanafer z jej książki o kuchni libańskiej. A koktajle: jeden był z bananem, awokado, surowym kakao i mlekiem orkiszowym a drugi z sokiem z żurawiny, malin i mlekiem orkiszowym :)

  • Reply
    dalamzycie.pl
    1 marca, 2016 at 3:51 pm

    Witaj Maleńka! Rośnij zdrowo i szybciuko, aby smakować różne potrawy Mamusi :)

  • Napisz co o tym myślisz

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.