Poradnik

Świąteczny terminarz gotowania

BBQ Pulled PorkChicago's Angus Beef MeltCrispy Bacon Mac & CheeseFalafel & Red PeppersROAST CHICKENMozzarella & Basil ToastieNew York MeatballSpinach Tomato (1) (1)W ciągu ostatniego miesiąca pisałam Wam o świątecznej organizacji i rozłożeniu świątecznego gotowania na raty, było też przykładowe menu wigilijne. Jednak wiadomo jak jest i nie każdy na pewno był w stanie czasowo sobie to wszystko wcześniej przygotować. Dla tych osób też coś mam, więc się nie martwcie. Poniżej obiecany już świąteczny terminarz gotowania. Możecie sobie też pobrać czysty szablon i wpisać swoje potrawy. Owocnego gotowania życzę!:)

NIC NIE ZAMROZIŁAM, CO W TAKIM RAZIE MOGĘ PRZYGOTOWAĆ WCZEŚNIEJ BEZ MROŻENIA?

Bigos wciąż możesz zrobić i zamknąć w słoikach, a gołąbki zostaw na inny raz:)

21 grudnia: śledzie korzenne i szybki piernik (można nawet 20 grudnia), bigos na Święta

22 grudnia: barszcz, masa makowa, miodownik, śledzie w śmietanie

23 grudnia: kutia, ryba po grecku, kapusta z grzybami, karp w galarecie, sałatka jarzynowa, makowiec, sernik, wieczorem wkładamy karpia do marynaty

24 grudnia: smażenie karpia, kluski z makiem, lepienie pierogów  i uszek, kompot z suszu, zamarynowanie mięsa na Boże Narodzenie

Jeśli 21 i 22 grudnia nie uda się nic ugotować, to można przenieść te potrawy na 23 i 24 grudnia (jedyne co, to miodownik potrzebuje czasu by zmięknąć, więc nie warto go robić w samą Wigilię).

PS. Jeśli podobał Wam się wpis, to będę wdzięczna za skorzystanie z banerka reklamowego ;)

Mam nadzieję, że terminarz Wam się przyda!:) Pdf do pobrania: czysty termiarz

BBQ Pulled PorkChicago's Angus Beef MeltCrispy Bacon Mac & CheeseFalafel & Red PeppersROAST CHICKENMozzarella & Basil ToastieNew York MeatballSpinach Tomato

You Might Also Like

2 komentarze

  • Reply
    U Rudej Na Talerzu
    Grudzień 18, 2015 at 11:09 am

    Fajny pomysł :) Chociaż ja właśnie mrożę pierogi i uszka – zrobione już tydzień temu. Ale reszta już będzie na świeżo.

  • Reply
    Klaudia
    Grudzień 18, 2015 at 11:39 am

    To dobrze, będziesz miała już z głowy :) Ja właśnie biorę się za pieczenie piernika staropolskiego, więc jutro powinna być druga część przepisu :)

  • Napisz co o tym myślisz